Академик Бултекс 99 стартира подготовка с шестима нови и в модерна зала

Академик Бултекс 99 стартира подготовка с шестима нови и в модерна зала

Пловдивският клуб Академик Бултекс 99 започна подготовка за новия сезон на Националната баскетболна лига с шест нови попълнения. Това са Паоло Жардим, Мануел Джонсън и Робърт Дейвис от САЩ, Маодо Нгуиране от Сенегал и българите Адриян Секулов и Мартин Дурчев.

Състезателите и новият спортен директор на клуба Тина Димитрова бяха официално представени в новата спортна зала "Сила" в Пловдив, намираща се на улица "Тракия". В събитието участва и областният управител на Пловдив Здравко Димитров, известен баскетболист от близкото минало.

В новата зала състезателите на Академик Бултекс 99 ще играят домакинските си срещи от първенството на страната. Модерният спортен комплекс, завършен през тази година, разполага с подвижни трибуни, като капацитетът за приема на зрители е от 1600 до 3000 души. В него могат да се практикуват 50 вида спорт, разполага с фитнес зала релакс и спа-централа, подземен паркинг.

Амбициите на Академик Бултекс за новия сезон са утвърждаването сред най-добрите отбори в Националната лига на България. В началото тимът ще заложи на усилени занимания за физическа подготовка. След това баскетболистите заминават за турнир в Ботевград. Това е мемориалът "Георги Христов", който ще бъде на 13 и 14 септември. В него ще участват четири отбора: сръбският Динамик Белград, македонският Работнички Скопие, в който премина националът Чавдар Костов, Академик Бултекс 99 и домакините от Балкан.

снимка: gustonews.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти